Cerem să fie oprite finanțările ilegale și cei vinovați să fie sancționați!

În cursul zilei de marți am aflat cu stupoare, chiar dintr-o declarație a d-lui Traian Băsescu, că în ultimii 26 de ani campaniile electorale au fost organizate cu bani murdari de către toate organizațiile politce.

Traian Băsescu a recunoscut că și el, în calitate de lider, este coautor al unor asemenea practici. Dar, autodenunțându-se, a denunțat, practic, toate partidele politice.

Alianța Noastră România este o formațiune politică nouă, care nu a participat până acum la alegeri. Condamnăm practicile de dirijare ilegală a resurselor financiare destinate luptei politice, practici care au condus 26 de ani la deturnarea votului cetățenilor în favoarea partidelor care au manevrat resurse provenite adesea din surse oculte sau frauduloase.

În același timp, consecvenți celor 7 obiective:

  1. Dorim un stat românesc demn și puternic, cu autorități eficiente și loiale patriei noastre, garantând securitatea tuturor cetățenilor săi și respectarea drepturilor și libertăților acestora.
  2. Pământul României este al românilor și reprezintă cea mai importantă bogăție națională, pe care statul o va proteja în mod eficient. Vom opri înstrăinarea pământului țării și irosirea resurselor, vom recupera terenurile și bunurile înstrăinate fraudulos, vom opri distrugerea pădurilor și a mediului înconjurător.
  3. Numai o temeinică educație poate garanta propășirea României și a neamului nostru. De aceea, Alianța Noastră România va susține, pentru început, alocarea, în conformitate cu legea, a 6 % din Produsul Intern Brut finanțării învățământului național precum și o nouă strategie de dezvoltare a acestuia.
  4. Alianța va stimula, pe toate căile, crearea unui puternic capital românesc, în condițiile în care statul va păstra în proprietatea sa toate utilitățile și o importantă parte a resurselor.
  5. O națiune puternică este o națiune sănătoasă. Iar o națiune sănătoasă nu poate exista fără o puternică rețea de policlinici și spitale moderne, finanțate corespunzător și cu un personal remunerat în mod corect.
  6. Aflată la frontiera sud-estică a NATO și UE, România va fi un stat cu adevărat puternic doar în măsura în care va dispune de o armată națională, bine înzestrată și antrenată, și de o industrie de apărare de prim rang.
  7. România este și va rămâne o țară creștină care așază la temelia sa familia creată în baza căsătoriei între un bărbat și o femeie. Statul îi va asigura Bisericii posibilitatea de a se dedica în mod plenar și în viitor, așa cum a făcut-o în trecutul glorios, binelui națiunii, operelor de caritate și de învățământ, în paralel cu îndeplinirea datoriei sacre de a răspândi, în toate conștiințele, Cuvântul Domnului.

pe care ni le-am fixat în beneficiul cetățenilor și al națiunii române, suntem obligați să reacționăm solicitând ca instituțiile abilitate să investigheze cu maximă competență și celeritate acuzațiile lansate în spațiul public de fostul președinte al României, actualul lider al Partidului Mișcarea Populară.

Întrucât considerăm că domnul Traian Băsescu s-a autodenunțat public, credem că este firesc ca tăierea nodului gordian să înceapă chiar cu acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>