Alianța Noastră România constată cu satisfacție că, după mulți ani de așteptare, Parchetul General a decis că trebuiesc puse sub anchetă mii de titluri false de revoluționar obținute cel mai adesea prin mită.

La un moment dat, în România existau 30.000 de asemenea titluri, deși în realitate cei mai mulți dintre revoluționarii autentici din Timișoara, București și alte localități, urmând exemplul lui Marian Munteanu, au refuzat să accepte diplome de acest fel tocmai pentru a descuraja colaboratorii apropiați ai lui Ion Iliescu care deciseseră să le fabrice pe bandă rulantă. Culmea este că între miile de impostori s-au aflat mulți dintre cei care au reprimat revoluționari autentici, foști reprezentanți ai aparatului comunist de represiune din decembrie 89.

Aceste persoane,  timp de un sfert de secol, au primit  din avuția publică,  în virtutea titlurilor false de revoluționar, terenuri, bani scutiți de impozite, gratuități legate de transportul în comun și alte avantaje care au grevat asupra bugetului țării.

Ne exprimăm speranța că această anchetă inițiată de Parchetul General va fi finalizată cu succes și că în curând va fi pus capăt definitiv acestei rușini naționale iar cei vinovați vor fi deferiți justiției și pedepsiți.

Atragem totodată atenția Guvernului că nu ar fi onest să profite de declanșarea anchetelor Parchetului General pentru a suprima în mod abuziv ajutorul acordat unor supraviețuitori ai evenimentelor din decembrie 1989 pe care le-au declanșat cu riscul vieții, care au rămas invalizi ca urmare a evenimentelor de atunci, și a căror existență depinde în continuare de ajutorul binemeritat pe care îl primesc de la stat.

16 noiembrie 2016

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>