Prin votul exprimat în ziua de 11 Decembrie, cetățenii României au optat pentru menţinerea neschimbată a structurilor politice – parlamentare și, implicit, guvernamentale – care controlează deciziile în statul român cu începere din decembrie 1989.


Apreciem că procesul electoral s-a desfășurat, din punct de vedere strict tehnic, relativ corect. Deși fraudele sesizate de noi au condus, în ce ne privește, la o diminuare drastică a rezultatelor reale, ele nu au putut schimba în mod decisiv rezultatul alegerilor. Votul din 11 Decembrie consfinţeşte astfel, pentru încă un ciclu electoral, dominaţia actorilor politici de până acum, PSD şi PNL, împreună cu grupurile lor partenere (ALDE, USR, PMP).

Peste 60% dintre români au hotărât să nu participe la procesul electoral. Cetățenii care compun majoritatea tăcută a României au decis că actorii politici ale căror mesaje au ajuns la ei fie nu îi pot reprezenta cu succes, fie au obiective care nu corespund așteptărilor lor politice. Nivelul scăzut al prezentei la vot nu diferă semnificativ de cel al ultimelor două alegeri parlamentare, din 2012 şi 2008. Ce diferă însă este contextul, atât cel intern cât și cel internațional. România traversează o perioadă în care nevoia de unitate, coeziune și efort susținut, al nostru, al tuturor este mai mult decât evidentă, în cazul în care ne dorim să asigurăm suveranitatea țării și un trai normal pentru noi și copiii noștri.

Deşi, din cauza timpului scurt scurs de la înfiinţare şi a resurselor modeste, nu am reuşit să asigurăm o promovare mulțumitoare a programului și a proiectelor concrete ale Alianței Noastre, noi vom continua să mergem pe același drum – drumul patriotismului competent și vom rămâne fideli acelorași valori în care credem și pe care le dorim respectate – respectarea drepturilor patrimoniale ale cetățenilor români cu privire la teritoriul și resursele țării, susținerea muncii și a inițiativei românești, apărarea și susținerea activă a drepturilor identitare naționale.

Alianţa Noastră România va continua procesul de dezvoltare a structurilor sale teritoriale şi se va pregăti pentru a susține aceleași linii programatice patriotice, conservatoare și creștine, asigurând în spaţiul public o reprezentare a alegătorilor care ne-au acordat încredere şi a intereselor românilor şi României în raport cu principiile asumate.
Vă așteptăm pe toți cei ce rezonați cu aceste valori să vă alăturați Alianței Noastre România. Sunt multe lucruri de făcut și, împreună, vom construi alternativa politică de care țara noastră are nevoie.

Doamne, ajută!

Marian Munteanu

  1. Dan Paval says:

    Ce se intimpla de fapt domnule Munteanu?

    Daca ANR a avut nevoie de 300.000 de semnaturi pentru a deveni partid, eu inteleg ca cel putin acesti semnatari au si votat ANR! Deci 300.000 de voturi! Asta inseamna dintr-un numar total de aproximativ 6.000.000 de votanti, 5%!
    Cum de rezultatul final dat de “statisticieni” a fost de aproximativ 1%? Pai asta inseamna 60.000 de voturi numai! S-au razgindit intre timp 240.000 de fosti semnatari ANR?

    Eu cred altceva:

    Statisticile facute anticipat – cu citeva sapatamini inainte – au avut ca scop sa obisnuiasca electoratul ce ceea ce urma “electronic” sa se intimple la BEC! Aici cred ca SRI-ul – supus si sluga a ocultei monidale – a fost cel care a produs fraudarea electronica pentru ca niciun partid patriotic-nationalist sa NU intre in Parlament!
    Posibil ca voturile NICI macar sa nu fi fost numarate electronic, si aici BEC-ul ar trebui sa raspunda. NU aveti niste IT-isti patrioti care sa ceara verificarea programului BEC?
    Ceva PUTE rau de tot in tara!; o putoare care ajunge pina aici in vestul Canadei!

    La sectia de votare din Calgary, ni s-a spus ca toti cei din comisie erau voluntari (???) Am intrebat daca este cineva din partea ANR, si ni s-a raspuns ca NU. Au fost doua urne in care s-au introdus buletinele de votare stampilate. NU m-as mira, ca dupa votare sa se fi aruncat toate buletinele originale si sa se fi introdus altele stampilate “cum trebuie”(…).
    Desigur, votul in Calgary nu cred ca a fost relevant, insa PROGRAMUL ELECTRONIC de la BEC, poate – si posibil sa fi facut! – unele ticalosii cu IT-istii SRI.
    NU pot sa cred acest scor!

    Ce parere aveti?

    Dan Paval

  2. REICHARDT IOAN says:

    Imi pare foarte rau pt. scorul mic in alegeri si pt. ca nu s-a facut nici macar pragul de a intra in parlament…
    Unde este legea promisa de Iohanis cu privire la votul prin corespondenta si electronic…? a promis-o imediat dupa prezidentiale ca fiind prima lui prioritate..??? Cred ca de acum e nevoie de vot obligatoriu iar cine nu vrea sa voteze sa plateasca…o taxa oarecare…
    S a stii draga domnule M.M. ca sunt unul din sustinatorii tai inca din 90 din Piata Universitatii … eram tanar, in primul an de facultate si am participat la multe din mitinguri si marsuri… M-a ferit Dumnezeu sa fiu in tara in 13-15 iunie, cred ca muream cu un miner de gat… tocmai plecasem in vizita pe 10 la un unchi in Praga…
    Imi aduc aminte ca m-am inscris in liga studentilor dar si in alianta civica… pe vremea aceea…
    Nu stiu care e procedura dar vreau sa ma inscriu in partidul tau…sunt in UK. la Londra. M a bucur ca pana la urma te-ai hotarat sa intri in politica…eu cred ca meriti de mult o functie publica sau ca europarlamentar. Cred, si sper ca nu ai sa eziti sa participi si sa candidezi europarlamentar! Cred ca ai toate sansele… Consider ca tu ca si multi altii a-ti avut si aveti un destin providential pt. romania.vezi L. Tokesh, iar in parl. european cu siguranta ca ve-i si recunoscut si apreciat… meriti asta mai mult decat oricare alt europarlamentar. vezi EBA…
    Doamne ajuta si te rog nu ezita sa ma contactezi daca vrei sa comunicam… tu sau oamenii tai…

  3. Salut Alianța și pe membrii săi !… Sunt Nicolae Mateescu, din Dumbrăvești, Jud Prahova…M-am înscris în Asociație -on line- din luna martie a.c….Am găsit la Ploiești sediul provizoriu al Alianței si am încercat să fac cunoscute cele 7 obiective politice importante, răspândind materialele electorale respective.
    Doresc să mă implic mai mult în viitor , dacă se organizează dezbateri , seminarii ori alte evenimente similare , în vederea realizării unui program politic al Alianței … Am pregătire juridică și am multe propuneri pentru un ALT SISTEM politico- administrativ în România , care trebuie să rezulte dintr-o ALTĂ CONSTITUȚIE !!!…

  4. Leonard Florea says:

    Imi pare rau pentru rezultatul ANR la alegeri si imi vine greu sa accept ca un mesaj patriotic si moral-crestin a avut un atat de slab ecou in electorat. Probabil ca unii dintre semnatarii pe listele ANR pentru alegeri, cand a venit timpul sa aleaga intre VALORI si „slanina”, au uitat de onoare si s-au dus dupa promisiunile electorale ieftine.

    Cel mai tare ma doare acel nedrept prag electoral de 5%, fixat de partidele parlamentare ca sa-si conserve interesele, in dauna altora. Cu un prag corect, justificat matematic, acum ar fi existat in Parlament 3 deputati si 1 senator dintre personalitatile ANR. In locul lor au fost introdusi in Parlament 4 oameni din partidele mari, fara voturi in spatele lor, deci nereprezentativi. Ce fel de democratie este asta?

    Am auzit la unii ideea ca in viata politica trebuie sa fie doar partide mari (eventual unul singur, ca inainte de ’89). Absolut incorect, discriminatoriu si pagubos pentru toti. Intre cei mai putin numerosi ar putea sa fie chiar oamenii providentiali, geniali, care sa traga toata lumea inainte. Este ca la bucatarie: daca in mancaruri nu se pun si condimente (in cantitati mici), atunci ele raman fade. Similar, intr-un caz foarte dificil, doar un chirurg de exceptie poate face ceva, adica o minoritate care se poate exprima realizeaza ceea ce majoritatea nu reuseste.
    In biologie se afirma necesitatea conservarii diversitatii speciilor, mai ales a celor deficitare numeric. In politica ce facem? Exact invers, cream majoritati false. Si ne mai miram ca am ajuns coada Europei…

    Va veni si ziua desteptarii noastre nationale, asta pentru ca dreptatii si adevarului nu le poti intoarce spatele fara sa apara urmari. Sa aveti un an bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>