Regele Mihai I al României !

 

Cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 95 de ani, în numele Alianței Noastre România, a prietenilor noștri trăitori în țară sau în străinătate, vă urez, Majestate, la mulți ani!

Pentru zecile de mii de români care, în 1990, în Piața Universității, printr-o demonstrație maraton, au oprit revenirea României la comunism, expresii precum “Monarhia salvează România” sau “Patria și Regele” au rămas înscrise în conștiințe cu litere de foc. La fel au reverberat asemenea sentimente și în inimile milioanelor de români care nu au putut participa la sărbătoarea democrației desfășurată în Piața Universității.

Majestate, românii v-au vrut în țară și, în cele din urmă, v-au avut în țară. Românii au vrut să fiți alături de ei și să jucați un rol activ într-unul dintre cele mai importante proiecte naționale, proiectul pro-NATO. Ați devenit, făcând eforturi considerabile pe lângă toate Casele Regale ale Europei și Guvernele acestora, cel mai important ambasador pro-NATO al României. Românii v-au vrut alături de ei atunci când au ales, cu o majoritate covârșitoare, să intre în Uniunea Europeană. Și ați fost alături de ei. Românii v-au vrut alături de ei pe tot parcursul, uneori dramatic, al democratizării țării. Și ați fost alături de ei.

Împreună cu milioanele de compatrioți care vă respectă și vă prețuiesc, vă doresc din inimă putere și sănătate.

La mulți ani !

Marian Munteanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>