Consiliul Național al Alianței Noastre s-a întrunit la București în zilele de 25-26 Martie 2017 pentru a analiza situația ANR și a decide cu privire la  direcțiile viitoare de acțiune.

Participanții au apreciat că procentajul – evident, nesatisfăcător – obținut în alegerile din 11 Decembrie a fost, în principal, consecința unor obstacole care s-au dovedit imposibil de înlăturat sau de depășit în cele doar patru luni avute la dispoziție după obținerea, în data de 3 august 2016, a personalității juridice a partidului nostru. Dintre acestea amintim: lipsa de experiență politică a majorității membrilor, numărul redus de organizații locale ANR cu adevărat funcționale, resursele financiare nesemnificative, boicotul mass-media, lipsa de loialitate a unor parteneri etc.

De asemenea, a cântărit greu în conturarea rezultatului oficial al alegerilor faptul că nu am fost reprezentați decât în 9.063 din cele 19.044 de secții de votare (pentru partidele nou înființate sau neparlamentare, locurile în birourile electorale sunt atribuite prin tragere la sorți). Mai mult decât atât, a fost imposibilă verificarea și instruirea celor 9.063 de proaspeți membri ANR care ne-au reprezentat în birourile electorale ale secțiilor de votare, în multe cazuri loialitatea sau competența acestora dovedindu-se nesatisfăcătoare (multe secții înregistrând… zero voturi sau un număr neverosimil de voturi anulate ș.a.m.d.).

Cu toate acestea, considerăm un câștig faptul că Alianța a reușit să participe cu seriozitate la competiția electorală, cu un mesaj articulat, coerent doctrinar și, mai ales,  să-și probeze public totala independență față de cercurile de putere și influență care au condus România în ultimele decenii și controlează covârșitor atât zonele decizionale ale actualelor partide parlamentare cât și mass-media din România.  Vocea Alianței Noastre a fost auzită și întâmpinată cu interes de sute de mii de români și doar timpul scurt și alte împrejurări potrivnice au făcut ca mobilizarea la vot să fie insuficientă pentru depășirea pragului electoral.

Hotărârea unanimă a participanților a fost de accelerare a dezvoltării structurilor din  teritoriu, fiind fixate etapele ce vor trebui parcurse pentru validarea tuturor organizațiilor județene și organizarea, în toamna acestui an, a Congresului ANR.

Alianța Noastră România își reafirmă statutul de partid independent, aflat în plin proces de dezvoltare structurală și organizatorică, militând pentru redobândirea deplină a suveranității statului român, pentru apărarea drepturilor cetățenilor români de proprietari asupra teritoriului național și a resurselor acestuia precum și pentru asumarea  efectivă a calității de membru demn și respectabil al comunității euroatlantice.  Din punct de vedere doctrinar, ANR este o continuatoare a  direcției naționale, care constituie axul politic fondator și cu adevărat reprezentativ al României moderne. Principalele curente care se împletesc în această direcție doctrinară (suveranismul politic, conservatorismul identitar, democrația creștină, naționalismul economic) se regăsesc și coexistă firesc în interiorul ANR; ponderile acestora în programul nostru politic vor fi configurate și stabilite de Congres, în urma dezbaterilor și deciziilor care vor fi adoptate în prealabil în interiorul fiecărei organizații județene.

Alianța Noastră România se adresează unor segmente considerabile ale societății românești, unor largi categorii de cetățeni care, în acest moment, nu sunt reprezentați în Parlamentul României. Ne asumăm misiunea de a consolida și dezvolta în mod organic Alianța pentru a asigura un cadru organizatoric coerent în care compatrioții noștri dispuși să activeze politic să se poată implica iar cei care așteaptă un partid pe care să-l susțină fără teama că îi va trăda să aibă motive să vină la vot cu încredere. Acționăm, în acest sens, în deplină unitate și într-un climat de responsabilitate, integritate și corectitudine.

Următoarele două săptămâni sunt dedicate pregătirilor la nivelul organizațiilor județene deja funcționale pentru ca, după Sărbătorile de Paști, să începem campania de constituire de organizații locale în toate orașele și comunele țării precum și în comunitățile românești din afara granițelor.

Îi salutăm pe toți cei implicați în alte organizații civice sau politice patriotice și îi asigurăm de totala noastră deschidere pentru sprijinirea unor direcții convergente de acțiune în viitor.

În întâmpinarea marii Sărbători a Învierii le urăm membrilor și simpatizanților noștri, tuturor compatrioților noștri de pretutindeni Sărbători cu pace și bucurie.

Doamne, ajută România !

Marian Munteanu

Președinte ANR

____________________________

Secretariatul Consiliului Național ANR

Diana Pasat                                                                                               Edmond Milea

 1. octavian says:

  Buna ziua,
  Am susținut Alianță Noastră România la alegerile parlamentare, în mediul virtual cat si în familia si anturajul meu. Cred în continuare ca Alianță Noastră România este un partid demn care ne poate reprezenta cu cinste, competenta si patriotism.
  Totuși, va rog sa aveti în vedere ca un singur pol național este de preferat decât mai multe si de fapt nici unul care sa ne poată reprezenta!
  Octavian

  • GABRIEL BARBULESCU says:

   De acord, dar sa munceasca fiecare (partid, al „polului, autentic, national”) separat – cu raspundere, si „cu cinste, competenta si patriotism”, precum bine ziceti dvs., si sa nu se mai calce unii pe altii pe bataturi. Sa se uneasca, numai in momentul alegerilor, intr-o conventie/ alianta electorala, care sa le/ ne permita sa captam toate fortele si energiile creatoare ale neamului romanesc in lupta si izbanda in fata partidului-stat PSD, cel care a confiscat si distrus, atatea si atatea, in Romania noastra. Altfel, nu este posibila victoria binelui impotriva raului!

  • Domnule Octavian,

   În primul rând, vă mulțumesc pentru sprijinul acordat Alianței.
   Problema nu este neapărat să avem un SINGUR pol național, ci să avem măcar unul structurat într-un mod cu adevărat profesionist și așezat pe un temei de competență și corectitudine.
   Partidele dominante vor „lucra” în continuare pentru a oferi aparența unei multitudini de partidulețe „naționale” sau „naționaliste” (susținerea de către PSD a așa-zisului partid patriotic PRU este, cred, limpede pentru orice observator).
   Pe lângă intervenția unor cercuri de putere, mai mult sau mai puțin vizibile, care încurajează tot soiul de inițiative de acest soi, mai sunt și mici ambiții sau orgolii personale, care sporesc confuzia și adâncesc senzația de „diversitate”.
   Alianța Noastră va lucra în continuare pentru construcția instituțională, în teritoriu, a unui partid cu adevărat eficient și bine organizat. Congresul va decide pașii următori și relația cu alte partide sau grupări.
   În curând vom reveni cu detalii privind procesul de organizare, cu speranța că alegătorii noștri se vor implica – dacă nu direct politic, măcar într-o formă de parteneriat civic – în construcția teritorială a ANR.
   Vă doresc Sărbători cu pace și bucurie!
   Marian Munteanu

   • octavian says:

    Poate e mai bine sa lăsăm timpul sa mai treacă. Totuși, polul nationalist autentic si bine structurat se poate realiza. Deja sunt 3 formațiuni care s-au aliat. Dacă din PRU eliminam latura PSD-mita, deja putem spune ca avem cu cine lucra. De asemenea nu trebuie așteptat pana la alegeri pentru a face alianțe. Legăturile dintre oameni se construiesc cu greutate si pe încredere. Acest lucru se poate realiza în timp si muncind împreună. Eu cred ca e bine sa fie făcută alianță cu condiția lustrației laturii PSD-iste.
    Sărbători cu drag!

 2. Cristian says:

  Stimate domnule Marian Munteanu,

  Puteti sa spuneti daca ati incercat sa faceti o intelegere cu Coalitia pentru Familia, sau i-ati contactat in acest sens si ati fost refuzat ?

  Am citit in presa ca a existat o intelegere pre-electorala intre Coalitia pentru Familie si PSD-ALDE-PNL, si Coalitia pentru Familie a publicat resepctivele protocoale.
  Desigur ca PSD-PNL-ALDE nu se tin de cuvant.

  http://coalitiapentrufamilie.ro/2017/03/22/textele-protocoalelor-de-sustinere-incheiate-de-coalitia-pentru-familie-cu-partidele-politice/

  Aveti ceva de comentat ?
  Personal, consider ca a fost o eroare din partea Coalitiei pentru Familie sa aiba incredere ca PSD-PNL-ALDE, care isi rotesc cadrele la conducerea anti-nationala a Romaniei de peste 27 de ani, vor sustine o initiativa in interesul profund al neamului romanesc.
  As fi preferat ca ANR sa fi avut o astfel de intelegere si poate ar fi avut macar 1 Om in Parlament.

  ANR poate gasi o initiativa similara in perioada urmatoare, care sa coalizeze pe romanii care au la inima interesul national ? Lipsa de unitate si disciplina macina inca…Ce e de facut ?

  • Domnule Cristian,

   Noi am susținut din capul locului inițiativa cetățenească cu privire la familie. Cu sau fără coaliție, această abordare este o componentă a valorilor pe care le susținem, a platformei noastre doctrinare.
   Mai mult, câțiva dintre candidații noștri fac parte din această coaliție, iar prezența lor pe listele noastre constituiau o garanție suplimentară (dacă mai era cazul) cu privire la opțiunea noastră.

   Oficial, nu ne-a contactat nimeni din grupul care asigură reprezentarea publică a Coaliției. Nu ni s-a părut grav că nu ni s-a cerut semnarea unui protocol, mai cu seamă că susținerea familiei tradiționale era un punct explicit al programului nostru politic. Deci, la ce bun să mai semnăm pentru ceva ce oricum susțineam?

   Nu comentez faptul că unii oameni (nu puțini!) au avut încredere în partidele respective și au preferat să le voteze pe acelea și nu pe noi. Asta e viața!
   Dacă ANR ar fi intrat în parlament, TOȚI parlamentarii noștri ar fi susținut, activ și răspicat, demersul civic de modificare a Constituției în sensul corectei definiri a familiei.

   Într-adevăr, lipsa de unitate și disciplină creează mari probleme. De aceea, preocuparea noastră este tocmai în această direcție, a construcției instituționale a unor structuri cu adevărat eficiente în teritoriu.
   Voi reveni cu detalii în curând.
   Vă așteptăm alături de noi.

   Sărbători cu pace și bucurie!

   Marian Munteanu

 3. Tudor Stanila says:

  Domnule Marian Munteanu,

  Subiectul zilei de azi, 29 martie, l-am citit azi pe net : s-a intilnit domnu’ Grindeanu cu un reprezentant al companiilor americane pentru a coopera in domeniul energiei , transportului si altele… Poate ne lamuriti si pe noi sub ce forma e aceasta colaborare, sa nu ne trezim ca astia de la putere mai vind ceva din ce a mai ramas prin tara asta. Din limbajul de lemn al domnului Grindeanu n-am inteles nimic concret.

  Cu respect ,
  Tudor

  • Domnule Stănilă,

   Nu am mari speranțe în soluțiile proclamate de acest guvern. Dar vom vedea.
   Pe de altă parte, sunt firești contactele și discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri.
   Categoric, vom urmări situația și vom reacționa în cazul în care vom identifica pericole privind interesele noastre de proprietari asupra resurselor țării.
   Deocamdată, nu dispunem de informații concrete privind situația semnalată de dumneavoastră.
   Cu siguranță, vom reveni asupra acestui subiect.

   Marian Munteanu

 4. Emilian says:

  Ca alegator care isi doreste sa aiba in fata pe cineva demn de incredere, vreau sa le multumesc celor de la Alianta Noastra pentru „barbatia” de a intra in politica si pentru efortul facut.
  A venit timpul ca noi romanii sa ne spalam bine pe ochi, sa ne privim in oglinda si sa ne intrebam cu seriozitate: cat timp mai suportam sa ne pacalim pe noi insine si apoi unii pe altii ? Chestiunea referendumului cetatenilor pentru modificarea Constitutiei in sensul definirii precise a casatoriei (unde am ajuns!) va arata nu doar cat de onorabile sunt „marile” partide actuale, dar mai ales care este adevarata calitate a celor care au semnat pe liste si mai apoi au pus stampila pe actualele partide parlamentare.
  In ce priveste starea generala de nemultumire a romanilor trebuie sa fim atenti pentru ca jeluirile si bombanelile la tot pasul n-au valoare. Prea multi vor mariri de lefuri si pensii, dar pentru ce motiv si din ce surse nu intereseaza pe nimeni. Unii sunt in stare sa pretinda mariri chiar stiind ca banii vor veni din imprumuturi externe, indatorand generatiile viitoare. Aceasta este „greaua mostenire” pe care doar cu stradanie si cu o inima noua o putem schimba. Daca vrem sa ne fie mai bine trebuie sa iesim din starea de ipocrizie cronica si sa acceptam sacrificii personale, asa cum au facut-o germanii si japonezii dupa razboi, de exemplu. Sus inima si haidem la treaba in tara noastra!

  • Și eu vă mulțumesc, domnule Emilian!

   Subscriu la evaluarea dumneavoastră.
   Da, avem mult, mult de lucru.

   Vă aștept alături de noi în continuare.

   Marian Munteanu

 5. octavian says:

  Uniti-va cu ceilalți nationalisti. Cu bune cu rele asa cum sunt ei. Altfel, nu vad nici un viitor al Alianței.

 6. Sorin Muncaciu says:

  Domnule Munteanu, eu inteleg necesitatea organizarii si extinderii organizatiilor ANR in teritoriu. Dar, in acelasi timp, consider ca activitatea politica a nucleului central, Colegiul si Consiliul National trebuie sa se se faca simntita in mass media, prin luare de pozitie fata de evenimentele importante din viata politica a tarii. Eu cred ca, metoda cea mai eficienta de a atrage oameni cinstiti in lupta noastra este ca pozitia noastra politica, fata de evenimente, sa coincida cu idealul national din constiinta cetatenilor romani .
  Va marturisesc, cu regret, ca am asteptat Programul ANR electoral detaliat pe capitole , elaborat de Colegiu ! Absenta acestui document director genereaza confuzie in randurile sustinatorilor nostri. Sper ca, la primul congres sa adoptam un plan clar de scoatere a Romaniei din fundatura economica si politica, in care, partidele parlamentare au adus-o! Am convingerea ca , inertia si dezamagirea electoratului fata de oferta politica actuala sta la baza rezultatului alegerilor recente. Nu cred ca vom face un progres semnificativ , daca nu , incepem sa avem luari de pozitie in spiritul interesului national, fata de evenimentele economice si politice. Participarea sporadica in emisiuni televizate nu poate tine locul unei propagande politice tintite. Comunicatele de presa, articole si declaratiile in mass media , ar trebui, in opinia mea , sa devina baza permanenta a activitatii politice a nucleului central.

 7. octavian says:

  Domnule Marian Munteanu,

  Eu deschid aceasta pagina de net aproape zilnic așteptând reacția(iile), d)voastră sau a altor lideri ai ANR.
  De mâine nu voi mai face acest lucru.
  Acest site este muribund, nu inspira nimic, nu scrie nimeni mai nimic. Asta înseamnă ca nu prea doriti sa deranjati sau poate chiar sa existați.
  Unde sunt Avram Fitiu, Iulian Capsali, Dan Tanase, si alti lideri ai ANR. Probabil fiecare la casa lui…Dezamagitor

  • Emilian says:

   Domnule Octavian, nu va pierdeti speranta odata cu rabdarea. ANR este un partid abia nascut care inca nu traieste din politica ci din voluntariatul unor oameni. Acestia au propriile familii si obligatii cotidiene, la care se adauga demersul pentru constructia unui partid nou. Nu este rezonabil sa ne asteptam ca liderii unui partid in formare sa fie precum realizatorii emisiunilor de seara de la TV, disponibili zilnic pentru discutii nesfarsite si platiti pentru asta.
   Sunt de acord ca un site mai incarcat cu luari de pozitii, analize din partea unor reprezentanti sau simpatizanti ANR ar putea starni interesul oamenilor care asteapta altceva de la politica si ar compensa lipsa de vizibilitate pe posturile TV.
   Imi vine in minte „strategia” manifestelor propagandei comunistilor: „Citeste si da mai departe!”. In acest fel cu mijloace putine si mesaj concentrat s-ar putea dezmorti romanul din somnul cel de moarte…
   Daca principiile ANR sunt inca valoroase in cugetul dumneavoastra, nu abandonati sustinerea lor. Rezultatele vor veni exact la vremea potrivita, cand se vor coace fructele.
   Multa sanatate!

   PS. Eu nu pot fi dezamagit de activitatea online ANR cata vreme sunt dezgustat de ceea ce au facut oamenii politici remunerati in democratia originala de dupa ’89. E loc de mai bine… iar dumneavoastra puteti sa va aduceti aportul personal si va fi cu siguranta mai mult decat este acum.

 8. octavian says:

  Probabil ca așteptările mele sunt prea mari. Fiecare are obligații cotidiene si înțeleg foarte bine acest lucru. Vreau sa cred însă ca Alianta este un organism viu, care se misca, respira, gândește, cauta, scrie, răspunde,etc.
  Vreau sa vad ca pe lângă Marian Munteanu mai sunt si alte persoane interesate de politică românească si ca sunt active. Nu cred ca ai nevoie de prea multe resurse pentru asta având în vedere faptul ca exista acest site unde poti scrie si-ti poti evalua prin comentarii tipologia cititorului a susținătorului si nu numai.
  Nu sunt eu în măsură sa evaluez pe nimeni sunt doar câteva sugestii.
  Cu Dumnezeu înainte, cu El totul este posibil!

 9. Buna ziua,
  Eram copil cind va aratau la televizor si va comparau cu niste „elemente teroriste” Iliescu si ceilalti pseudo neo-comunisti. Tatal meu care este un absolvent de facultate aplauda cu indirjire „actiunea” minerilor.
  Personal consider ca vremea vorbelor a trecut, a venit vremea actiunilor civice. Nu putem astepta inca 2-3 ani pentru a intra in campanie. Cred cu tarie ca trebuie sa luam atitudine, de la actiuni civice pina la declarații politice. Nu mai putem trai in umbra, vad pe strada tineri cu tricouri cu USR care strang gunoiul…..noi de ce nu facem ceva asemanator? De la actiuni umanitare pina la alte actiuni civice trebuie sa fim prezenti. In acest partid exista oameni incredibili, oameni mult mai inteligenti decit cei inscrisi in psd si pnl….Domnule Munteanu avem nevoie ca lumea sa ne vada….vremea genului „bat-man” care treieste in umbra a trecut… Daca vrem sa intram in parlament lumea trebuie sa afle de noi…..sa cistigam primarii, sa intram in consiliile locale….si dupa aceea sa ajungem in parlament unde sa curatam clasa politica corupta si mediocra din Romania.
  Nubmai avem nevoie de deputati care dorm in plen, sau deputati psd care ne ameninta cu kalasnikov-ul, nu mai vem nevoie de mediocritate, vrem oameni deosebiti acolo.
  Degeama ii avem daca nu ii etalam si nu le facilitam intrarea in actiuni civice cu rasunet national.
  Domnule Munteanu vabrog ajutati Romania sa scape de actuala stare de mediocritate in care se scalda cu ajutorul psd, pnl și usr.
  Cu deosebita stima
  Aurel

 10. Ion Diaspora says:

  Ai dreptate AUREL. Trebuie sa fim mai activi. Sa ne facem remarcati. D-le Munteanu, multi oameni au incredere in D-voastra.

 11. George Rizescu says:

  Și eu mi-am pus mari speranțe în Alianță. Fac și precizarea necesară că nu mi le-am pierdu, dar… Aici la „dar” este nevoie să intervenim urgent!
  1. Aprofundare doctrinară absolut necesară pentru un Partid cu profunde temelii curat naționaliste;
  2. Atragerea intelectualității în Alianță! Asta ar da prestigiu, legitimitate și perspectivă…
  3. Organizarea repidă în teritoriu. Să se apeleze la valorile creștine atât de mult aducătoare de biruință, cum ar fi: umilința(sănătoasă și demnă) și credința în înțelegerea demersului social al Alianței, cuantificarea rezultatelor celor care au condus Țara până azi, trimiterea la Istoria Națională și la figurile noastre istorice care au contribuit cu jertfa sângelui la construcția României Mari…
  4. Organizarea unor evenimente specifice prin care să se impună un alt mod de viață, comportament și idei prin care să se facă cunoscută voința Alianței;
  5. Începând cu acest an și în viitor, până la alegerile din 2019 și mai departe, Alianța Noastră România să se preocupe în mod direct de punerea în evidență a Capitalei de la Sarmizegetusa… Acolo, în jurul Altarului nostru Sfânt să se depună jurămintele de credință ale celor ce sunt aleși să conducă Alianța, să facă parte din Organele sale executive, să paricipe în numele Alianței la alegerile pentru Parlament… Evenimente similare să se producă și la Cetatea Poenari din Argeș, Cetatea Sucevei, Castelul Bran, Cetatea Râșnovului, și altele care trezesc în susfletele românilor dragostea pentru Neam, iubirea pentru cinste și dreptate… Întruniri speciale pot fi organizate și la diferite Mânăstiri ce fac legătură trainică între creștinismul nostru ortodox și glorioasa noastră demnitate națională…
  N.A.
  Aștept o întâlnire cu domnul Munteanu… Sunt multe alte amănunte de pus la punct pentru a intra într-o bătălie politică cu sorți de izbândă! Fără trezirea Neamului, fără să le spui oamenilor cine sunt, de unde vin, spre ce se îndreaptă, n-ai cum să-i faci să iasă de sub bocancul ciumei roșii…
  6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>