Alianța Noastră România a luat act cu surprindere și indignare de afirmațiile făcute duminică seara de domnul Iulian Fota la Realitatea TV, în emisiunea moderată de Rareș Bogdan. Fostul consilier prezidențial al domnului Traian Băsescu, cel care a introdus în Strategia Națională de Apărare inepția conform căreia presa reprezintă un pericol de siguranță națională, a adus o acuzație extrem de gravă la adresa formațiunii noastre politice. Și anume că Alianța Noastră România militează pentru scoaterea României din parteneriatele euroatlantice la care țara noastră s-a angajat.

Afirmația este total falsă!

Cităm, iată, în cele ce urmează, ad litteram, unul dintre cele 7 obiective ale Alianței Noastre:

 ”Aflată la frontiera sud-estică a NATO şi UE,  fidelă parteneriatului strategic Euro-Atlantic, România va fi un stat cu adevărat puternic doar în măsura în care va dispune de o armată naţională, bine înzestrată şi antrenată, şi de o industrie de apărare de prim rang”.

Așadar, politica Alianței Noastre România este diametral opusă afirmațiilor tendențioase și iresponsabile ale domnului Iulian Fota.

Îi solicităm în mod public fostului consilier prezidențial să își retragă acuzațiile și să recunoască faptul că a fost dezinformat și că a dezinformat la rândul său.

Marian Munteanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>