Consecventă celor mai înalte idealuri naționale, afirmate prin cele 7 obiective politice, Alianța Noastră România ia act de dorința reprezentanților organizației care și-a asumat demonstrațiile de la București și solicită Guvernului și partidelor politice inițierea, de îndată, a unui dialog pe tema unirii Basarabiei cu patria mamă.

În acest sens, noi am purtat un prim dialog cu reprezentantul organizatorilor demonstrației de sâmbătă, 22 octombrie, George Simion, într-una din zilele premergătoare acesteia, el declarând că nu dorește o implicare a partidelor politice. Alianța Noastră România a respectat această înțelegere. La fel cum, acum, când demonstranții solicită declanșarea unei dezbateri cu Guvernul și cu partidele politice, formațiunea noastră este cu totul deschisă la dialog, prin cei mai înalți reprezentanți ai săi, în Piața Universității.

Le cerem celorlalte partide politice să facă la fel, să îi asculte pe manifestanți, să ia act de modul în care aceștia concep realizarea concretă a idealului de unire a tuturor românilor și să contribuie cu propriile idei și cu propria viziune la realizarea acestui obiectiv. Solicităm, de asemenea, premierului Dacian Cioloș să îi primească la Palatul Victoria pe reprezentanții demonstranților și, în prealabil, să ia cuvenitele măsuri pentru sancționarea eventualelor derapaje sau agresiuni în ceea ce privește intervenția forțelor de ordine. Domnul Dacian Cioloș trebuie să declare ferm că Guvernul pe care îl conduce nu a fost implicat în inițierea actelor de represiune.

În discuțiile avute cu reprezentanții demonstranților, ANR vine cu o propunere concretă pe care o supune analizei tuturor factorilor de decizie, clasei politice și societății civile din România și din Republica Moldova. După cum se știe, statul român a acordat și acordă în continuare cetățenie compatrioților din Basarabia, numărul celor care au beneficiat de acest drept ridicându-se la câteva sute de mii. Aceștia, devenind cetățeni români, au dreptul să participe la procesul electoral, să muncească în România, să călătorească și să muncească în Uniunea Europeană. Cerem Guvernului României să depună toate diligențele pentru a convinge autoritățile de la Chișinău ca, în termenul cel mai scurt, și românii trăitori în România să beneficieze de dreptul de a deveni cetățeni ai Republicii Moldova și de a participa, la rândul lor, la procesul electoral.

Dumnezeu să ne ajute!

Biroul de Presă           

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>