Plecăm de la opțiunea fermă a prezenței active a României în NATO, ca aliat loial, fidel întru totul angajamentelor asumate, membru de încredere al parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.

Ca țară aflată în flancul european estic al NATO, statul român are responsabilități speciale. Trebuie să acordăm o atenție sporită dezvoltării capacității de apărare, a tuturor instituțiilor care asigură capacitatea noastră militară, ordinea publică și siguranța cetățeanului, mai cu seamă în actualul context internațional, al luptei împotriva terorismului și al altor amenințări care ar putea pune în primejdie pacea și stabilitatea regională și europeană.

În acest context, reabilitarea condiţiei militarului român este o necesitate obiectivă importantă, fără de care armata şi structurile de ordine şi siguranţă naţională nu-şi pot îndeplini cu maximă eficiență îndatoririle ce le revin. Pentru aceasta, ANR are deja un program minimal, în şapte puncte, între acestea fiind și asigurarea unui nivel de salarizare motivant pentru corpul soldaților şi gradaţilor profesionişti (SGP) precum și respectarea statutului de drept al veteranilor de război și al rezerviștilor.

ANR va promova, în Parlamentul ţării, mai multe propuneri legislative menite a întări Forţele Armate ale României, dintre care menţionăm pachetul legislativ necesar constituirii rezervei voluntare şi creării în perspectivă a forţelor naţionale de rezervă (Garda Naţională a României), pe principiul voluntariatului.

ANR va susţine promovarea în Parlament a programului de înzestrare al armatei române, eşalonat pe zece ani, care să permită revitalizarea industriei româneşti de apărare şi modernizarea forţelor armate.

ANR va milita în forul legislativ naţional pentru adoptarea unui program cu nouă obiective în vederea creşterii siguranţei cetăţeanului şi întărirea autorităţii instituţiilor de apărare a legii. Dintre acestea amintim: reconsiderarea statutului poliţistului şi a misiunilor jandarmeriei române, precum și întărirea structurilor de intervenție în caz de urgență.

De asemenea, avem pregătite două iniţiative care vizează promovarea concretă a interesului naţional prin serviciile de informaţii, cu deplin respect faţă de diferenţele specifice normale existente între structurile autohtone și, mai ales, față de drepturile și libertățile cetățenești.

Doresc să le mulțumesc membrilor Departamentului central pentru Apărare al ANR, coordonatorilor Comisiilor de specialitate – General lt. (r) Ing. Alexandru Grumaz, Viceamiral (r) Ing. Ion-Alexandru Plăviciosu, General bg. (r) Marian Desculţu, General bg. (r) Viorel Ciobanu, Comandor (r) dr. ing. Mihai Iordache (expert independent), General bg. (r) Florentin Robescu – și întregului colectiv, pentru implicarea lor, asigurându-i de toată susținerea mea pentru promovarea în plan politic a măsurilor elaborate în cadrul departamentului.

Alianța Noastră România este deschisă tuturor militarilor în rezervă şi retragere pentru constituirea compartimentelor de profil, inclusiv la nivelul fiecărui județ, vizând problematica sistemului de apărare și siguranță naţională.

Doamne, ajută !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>