Alianța Noastră România susține inițiativa Coaliției Pentru Familie ca referendumul național pentru modificarea Constituției, în sensul celor cerute de 3 milioane de semnatari, care solicită apărarea familiei, să se desfășoare pe 11 Decembrie, o dată cu alegerile parlamentare.

Alianța Noastră România face un apel către Președinția României, Curtea Constituțională, Parlamentul României, conducerile partidelor parlamentare și Guvern, pentru ca referendumul constituțional prin care poporul român va stabili modul în care va fi definită Familia să se țină pe data de 11 decembrie, în același timp cu alegerile parlamentare.

Curtea Constituțională a României a decis în unanimitate, pe data de 20 iulie a.c., după ce a constatat validitatea celor 3 (trei) milioane de semnături, că inițiativa cetățenească de revizuire a art. 48 (1), „Familia”, este constituțională.

Ne apropiem de a treia lună de când Curtea Constituțională ar fi trebuit să facă un demers extrem de simplu, care să permită începerea procedurilor constituționale în urma acestei mobilizări în spirit democratic fără precedent în lume.

Nu înțelegem care sunt motivele pentru care această Decizie nu a fost trimisă spre publicare în Monitorul Oficial al României, ca să poată fi pusă imediat pe ordinea de zi a Senatului României.

Este posibil ca această întârziere să ducă la amânarea referendumului până la o dată neprecizată, care să necesite – în cazul în care până la urmă va fi aprobat – cheltuieli suplimentare pentru organizarea sa. Nu este normal ca tocmai cei care sunt îndrituiți să apere normele constituționale să nu dea curs unui drept izvorât din chiar Constituția României.

Drept urmare, cerem ca voința populară sa nu fie boicotată prin tertipuri birocratice.

Cerem ca pe data de 11 decembrie să se organizeze un referendum prin care românii să hotărască dacă în Constituția României trebuie specificat un lucru absolut de bun simț: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Doamne, ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>