În România este nevoie de o schimbare, de o abordare politică națională autentică. Ne trebuie o politică prin care să mobilizăm și să dinamizăm milioanele de români nemultumiți de felul în care este condusă țara. Electoratul român, lipsit de repere politice după 45 de ani de comunism, a votat în ultimii 27 de ani pentru minima stabilitate care îi era oferită de un stat paternalist și așa am ajuns în situația actuală.

E timpul să revenim la primatul valorilor umane în ierarhia socială și politică. Pentru noi și, mai ales, pentru copiii noștri. Pentru viitorul lor! Oamenii au sperat de fiecare dată că guvernanții vor respecta ceea ce au promis, ca nu sunt orbiți de privilegiile puterii, că știu să-și recunoască greșelile – într-un cuvânt că sunt, că pot fi oameni morali, oameni de omenie. Din păcate, s-au putut vedea lideri care nu numai că au avut abateri morale dar, în principal, au fost târziu sau deloc sancționați chiar în interiorul partidelor care au guvernat țara. Decepția românilor a fost, de fiecare dată, uriașă, iar sancțiunile aplicate la alegerile care s-au succedat au fost mereu sub forma “votului negativ” sau “răzbunător”, ajungându-se până la absenteismul masiv de la ultimele alegeri.

Sarcina pe care și-o asumă astăzi Alianța Noastră România și toți cei care militează pentru valorile naționale, conservatoare și creștine, este extrem de grea, dar este vitală pentru România. Suntem în situația pe care o invoca în mod tragic Avram Iancu: “Ori punem pumnul în fața furtunii, ori pierim!”. Aceste cuvinte, spuse pe marginea prăpastiei atunci, în sec. al XIX-lea, sunt actuale și acum.

Dorim o administrare responsabilă a țării, realizată cu patriotism și competență.

Obiectivul principal al partidului Alianța Noastră România este recăpătarea suveranității reale a României sau, altfel spus, românizarea statului român, care este român cu numele dar prea puțin prin acțiunile și politicile sale.

Dorim redobândirea dreptului de decizie al cetățenilor români pentru viața lor în tot ceea ce înseamnă funcționarea statului și a societății românești. Un stat este puternic numai în măsura în care se susține pe o comunitate umană demnă și stăpână pe soarta ei și poate sluji eficient trebuințelor acesteia.

 1. Andrei says:

  Când cei ce vor stăpânirea o vor lua cu binecuvântarea Biserici,cu cea a duhovnicului personal si cu sfătuirea drepților din popor (ce implica găsire lor prima data)si cu pelerinarea fizica sa-l vadă poporul mai credem,daca nu aceiași marie cu alta pălărie!

 2. Octavian says:

  Domnule Munteanu,
  Va rog sa va ganditi la aducerea in fruntea partidului a lui Dan Tanasa. Cred ca in jurul lui se poate coagula polul conservator.
  Zi frumoasa!
  Octavian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>