Alianța Noastră a organizat o masă rotundă, moderată de dl Silviu Capustinschi, prilej  cu care membri și simpatizanți ai Alianței din București au discutat despre rolul ideilor conservatoare în politica actuală, despre viitorul românilor și al României. La dezbatere a fost prezent și dl. Marian Munteanu, președintele ANR.

„De 300 de ani trăim în fanariotism. Dovada? Printre altele, sistemul birocratic ce ne exasperează, toate șerpăriile de care ne lovim ca simpli cetățeni, hățișul legislativ care este în spate. Împovărezi inutil o întreagă societate cu niște intervenții care, adesea, mai mult încurcă lucrurile sau îngăduie tot felul de malversațiuni.”

Intervențiile domnului Marian Munteanu au prilejuit și un sui generis arc peste timp, unii dintre participanți rememorând clipele din Piața Universității și mesajele liderului de atunci al studențimii române. Iată că în 2018 același om încrezător în viitor, ne îndeamnă să clădim o nouă Românie,  bazată pe integritate, meritocrație, bunăstare și normalitate pentru generațiile care vin.

“Încercăm să construim o soluție pe termen mediu și lung la asteptările societății românești. Dorim să apărăm niște valori care înseamnă civilizație, normalitate, progres. Să avem o dezvoltare sănătoasă a țării și neamului pentru generațiile care vin, pentru copiii noștri. Dacă distrugem mental generații după generații și tinerii ajung să se disprețuiască între ei, să-și disprețuiască părinții și devin doar o masă de manevră, pentru ce ne mai trebuie progresul? Copiii sunt viitorul nostru!”

Pentru a avea copii cu idei sănătoase, care să ducă mai departe țara lor și a noastră, aceștia ar trebui să crească în familie, alături de mama și tatăl lor. Din păcate, realitatea românească este dramatică: foarte mulți copii sunt crescuți de bunici, rude sau chiar instituționalizați deoarece părinții sunt nevoiți să plece peste hotare.

“Mie nu îmi este indiferent unde se află românii in lume. Au început să plece mulți români, dar încă nu am plecat toți. Mai avem o șansă de a rămâne în acest teritoriu. Pentru mine nu este bine că suntem 35.000.000 de români pe planetă și în România rămânem doar câteva milioane… Alții vor veni să ne ia locul.”

Sarcina pe care şi-o asumă astăzi ANR și toți cei care militează pentru valorile naționale, conservatoare și creștine, este extrem de grea, mai cu seamă după eșecul unei coaliții creștin-democrate în primul deceniu post-decembrist, dar este vitală pentru România. Suntem în situaţia pe care o invoca în mod tragic Avram Iancu: “Ori punem pumnul în faţa furtunii, ori pierim”. Aceste cuvinte, spuse pe marginea prăpastiei atunci, în sec. al XIX-lea, sunt actuale şi acum.

Marian Munteanu – Despre revigorarea conservatorismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>