doina-alexandru

Doina ALEXANDRU

Poetă și jurnalistă de mare sensibilitate, realizatoare a unor emisiuni dedicate românității și valorilor creștine, cu o experiență de 20 de ani la postul „Europa liberă”, este autoarea excepționalului volum-document de interviuri cu Corneliu Coposu „Confesiuni, dialoguri cu Doina Alexandru”.

carmazan-crop

Ioan CĂRMĂZAN

Cineast de prestigiu, profesor universitar de regie-film, membru fondator și președinte al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România, membru în Consiliul de Administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei desemnat din partea U.A.R.F. A regizat şi scris scenarii pentru numeroase filme artistice şi documentare şi a lucrat cu televiziuni din topul mondial ca BBC, CNN sau Channel 15.

corneliu-ciucanu-2

Corneliu CIUCANU

Doctor în Istorie, cercetător ştiinţific la Centrul de Istorie și Civilizație Europeană din cadrul Academiei Române – filiala Iași, autor al unor lucrări ştiinţifice de prestigiu, ce aduc o perspectivă avizată şi rodnică asupra istoriei interbelice româneşti. Are o bogată experiență civică, lider al mişcării studenţeşti a anilor ‘90, fost preşedinte al Ligii Studenţilor din Universitatea Iaşi.

mircea-cosea-e1467987973819

Mircea COȘEA

Renumit specialist în domeniul macroanalizei economice, profesor universitar la A.S.E. București, preşedinte al Comisiei Consilierilor Economici Guvernamentali ai Comisiei Economice ONU pentru Europa (Geneva), membru fondator al Societăţii Române a Economiştilor, preşedinte al „Fundaţiei pentru Strategie şi Prognoză Economică”.

alin-dragomir-crop

Alin Gabriel DRAGOMIR

Fondator și preşedinte al Grupului Independent pentru Democraţie (GID), cu un rol activ şi tenace în spaţiul public, unul din principalii organizatori ai fenomenului Piaţa Universităţii. Specializat în chirurgie, a revenit în țară după un stagiu de opt ani în Germania.  Este medic primar chirurg la Spitalul Universitar București și șef de lucrări  la Universitatea de Medicină „Carol Davila” București.

sorindumitrescu-e1467977347153

Sorin DUMITRESCU

Pictor, reprezentant de vârf al generaţiei de aur a şcolii româneşti de arte, profesor universitar la Universitatea Națională de Arte București, membru corespondent al Academiei Române, dedicat cu stăruinţă şi acribie strădaniei de readucere a sacrului în mediul intelectual, cultural și artistic.

marilena-rotaru

Marilena ROTARU

Reputată jurnalistă de televiziune, documentaristă, publicistă și romancieră, realizatoare de programe culturale la Televiziunea Română și în special a seriei de restituiri „Memoria exilului românesc”, un efort major de anamneză a istoriei recente şi de valorizare a personalităţilor româneşti ostracizate de regimul comunist.

nicolae-georgescu2

Nicolae GEORGESCU

Reputat filolog și eminescolog, autor prodigios, profesor universitar,  şi-a dedicat activitatea ştiinţifică descoperirii şi prezentării adevărului despre viaţa şi opera lui Mihai Eminescu. I s-a conferit medalia “Mihai Eminescu” (cu brevet) de către Preşedintele Republicii Moldova. A publicat, la Editura Academiei, monumentala ediţie critică a „Poesiilor” lui Eminescu, precum și numeroase volume și studii dedicate operei eminesciene.

florentin-marinescu

Florentin MARINESCU

Președinte al Federației Române de Arte Marțiale, personalitate celebră în lumea luptătorilor, părinte al artelor marţiale româneşti. Creator de şcoală, profesor și mentor al unor întregi generații de sportivi, este unul din reprezentanții de vârf ai României în domeniul sportului în general și al artelor marțiale în special, deţinând cele mai înalte grade şi certificări la nivel naţional şi mondial.

ciprian-nastasiu

Ciprian NASTASIU

Lider al mișcării studențești a anilor 1989-1991 deosebit de activ în perioada 1989-1991 la manifestaţiile anticomuniste ce au culminat cu Piaţa Universităţii, lider proeminent al Ligii Studenţilor din Universitatea București. După finalizarea studiilor, s-a dedicat carierei de magistrat, a instrumentat în calitate de procuror DIICOT unele dintre cele mai răsunătoare dosare din istoria recentă a României, investigând infracţiuni de criminalitate organizată la nivel internaţional. În prezent profesează ca avocat al Baroului Bucureşti.

florentin-robescu

Chestor (r) Florentin ROBESCU

Are o bogată experiență în conducerea unor importante structuri ale Poliției Române – Direcția de Combatere a Infracționalității Transfrontaliere, Direcția de Combatere a Crimei Organizate, Unitatea de Politici Publice din cadrul M.A.I. Este un profesionist desăvârșit, recunoscut pentru rectitudine morală și realizări excepționale în întreaga activitate.

ioan-savu

Ioan SAVU

Luptător anticomunist, figură emblematică a evenimentelor din 16-20 decembrie 1989 de la Timișoara, ce şi-a asumat cu un curaj exemplar riscul exprimării vocii publice a revoltei timişorenilor. Din anii ‘90 a fost un reper al luptei civice, un glas răsunător ce şi-a adus o contribuţie puternică în efortul tenace de limpezire a spaţiului public.

gavrila-filichi-2

Gavrilă FILICHI

Luptător anticomunist, anchetat și condamnat politic pentru participarea la revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987, de la Brașov, una din puținele acțiuni ample de protest împotriva regimului comunist și a dictatorului Nicolae Ceaușescu. Membru fondator al Asociaţiei „15 Noiembrie” şi preşedinte al organizaţiei vreme de aproape un deceniu, s-a ostenit cu perseverenţă în planul vieţii civice pentru a duce mai departe idealurile muncitorilor braşoveni şi pentru a obţine recunoaşterea meritelor rezistenţei anticomuniste din România.

rasvan-vasiliu

Răsvan VASILIU

Director al Spitalului Tichilești – jud. Tulcea, doctor în ştiinţe medicale, specialist în dermatologie. Dedicat de o viaţă misiunii de alinare a suferinţei dramatice a bolnavilor cumplitei maladii a leprei, decorat pentru activitatea sa prodigioasă cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios”. A avut o bogată activitate și în plan civic și administrativ, fiind prefect al județului Tulcea în perioada 1996-2000, funcție de care s-a achitat cu integritate și profesionalism.

mihai-simionescu-1

Mihai SIMIONESCU

A fost unul dintre organizatorii mișcărilor de protest din anii ‘90, devotat idealurilor democratice și naționale. Cercetător ştiinţific, şef de laborator, ulterior manager al calității la Institutul Național de Metrologie, elaborator al Manualului Calității INM și coordonator al implementării Sistemului de Management al Calității INM, doctor în știinte inginerești la Universitatea Politehnică București, specialist în aplicațiile optoelectronicii în spectro-radio-fotometrie, autor de comunicări științifice, în țară și străinătate şi responsabil a cinci etaloane naționale, reprezentant al INM-România în Comitetul Tehnic Euramet pentru Fotometrie și Radiometrie precum și în Comitetul Tehnic Euramet pentru Calitate.

15319163_849724498463736_3463771032169546633_n

Marian MUNTEANU

Lider al mișcărilor studențești din 1989-1991 și al fenomenului Piața Universității, a inițiat organizații și activități ale societății civile având ca obiect educația, cercetarea și promovarea valorilor spirituale, fiind în permanentă colaborare cu instituţii similare din România, SUA, Uniunea Europeană și țările balcanice. Doctor al Universității din București, a publicat lucrări ample de antropologie, etnologie și folclor. A lucrat 20 de ani în mediul privat, ca manager și expert în resurse umane. De asemenea, a fost profesor asociat la Universitatea din București și cercetător la Institutul de Sociologie al Academiei Române.